Tajna služba donela odluku nakon što njeni agenti nisu uspeli da spreče napad na Trampa! Ovo može sve da promeni
Donald Tramp, Foto: Artem Priakhin/SOPA Images/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

AMERIKA NA IGLAMA

Tajna služba donela odluku nakon što njeni agenti nisu uspeli da spreče napad na Trampa! Ovo može sve da promeni

FBI je saopštio da istražuje incident u subotu na Trampovom skupu u Pensilvaniji kao atentat

Objavljeno:

Američka Tajna služba saopštila je danas da ce učestvovati u istragama koje su najavili predsednik Džo Bajden i članovi Kongresa, nakon što njeni agenti nisu uspeli da spreče napadača da puca i rani bivšeg predsednika Donalda Trampa na mitingu u Pensilvaniji u subotu.

Direktorka Tajne službe Kimberli Čitl rekla je da agencija povećava obezbeđenje za republikanskog predsedničkog kandidata Trampa i Republikansku nacionalnu konvenciju u Milvokiju, koja počinje danas, prenosi Rojters.

- Uverena sam u bezbednosni plan koji su utvrdili naš koordinator za Republikansku nacionalnu konvenciju i naši partneri, koji smo pregledali i ojačali nakon pucnjave u subotu - rekla je Čitl u saopštenju.

Istakla je da je agencija od subote uvela promene u Trampovom bezbednosnom planu kako bi osigurala njegovu zaštitu tokom konvencije i ostatka kampanje.

FBI je saopštio da istražuje incident u subotu na Trampovom skupu u Pensilvaniji kao atentat.

Predsednik Džo Bajden je u nedelju rekao da je naredio nezavisnu reviziju, a republikanski poslanici su obećali brze istrage o incidentu.

Na mitingu u subotu Tramp je pogođen u uvo, a jedan muškarac je ubijen, dok se dvoje ranjenih ljudi nalazi u bolnici u stabilnom stanju.

Bivši predsednik je otputovao u Milvoki u nedelju i očekuje se da ce formalnu nominaciju svoje stranke za predsednika dobiti kasnije ove nedelje.

Bonus video:

11:48

DA LI JE TRAMP ZNAO ZA PRIPREMU ATENTATA? Eksperti: Bio je svestan, imao 2 prstena obezbeđenja, a čim je čuo pucanj URADIO JE OVO

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.